Over ons

Jacobs Beton werd opgericht in 1932 door Jozef Jacobs, grootvader van huidige bestuurders Erik en Kurt. In deze goede oude tijd waren het vooral handen die al het werk dienden te verrichten. De productie was toen vooral gericht op de fabricage van afsluitingen, betonputten, alle soorten maatwerk,… Ook de verkoop van bouwmaterialen en de plaatsing van de gefabriceerde producten behoorden tot de activiteiten.

In 1968 nam Jan Jacobs het roer over van zijn vader. Aanvankelijk bleef hij de werkwijze van zijn vader trouw, maar als tweeëntwintigjarige knaap had hij wel een toekomstvisie voor het bedrijf. Jan moderniseerde en automatiseerde het productieproces, waardoor de output en omzet vergrootten en verdere investeringen en uitbreidingen mogelijk werden.

In 1999 werd een grote stap gezet door de oprichting van een nieuwe betoncentrale aan de Dreefvelden in Sint-Katelijne-Waver. Hierdoor werd de installatie aan de Berlaarbaan in Onze-Lieve-Vrouw-Waver ontlast en werd een grotere productie van stortbeton mogelijk.

Kort na de opstart van de nieuwe betoncentrale werd in 2001 EK Recycling als nieuw bedrijf opgericht. Hier werd een breekinstallatie voor steenpuin geplaatst evenals de nodige zeefinstallaties. Daardoor is het mogelijk het steenpuin te hergebruiken als een van alle verontreiniging ontdane funderingsgrondstof.

Voor het verwerken van cellenbetonpuin ontwikkelden Erik en Kurt Jacobs een speciaal procedé waardoor ook deze afbraakmaterialen in een nieuw circuit terecht kunnen komen.

In 2003 werd het bedrijf B&D Systems overgenomen en onder de vleugels van de familie Jacobs geplaatst. De firmanaam bleef behouden en de werkzaamheden werden gewoon verder gezet. Naast kelders worden door dit bedrijf ook andere betonconstructies uitgevoerd zoals privézwembaden, waterzuiveringstations, laad- en loskaden,…

Jan Jacobs trok zich in 2011 terug. Vervolgens werden zijn zonen Erik en Kurt aangesteld als bestuurders van de NV Jacobs.

In 2014 opende Jacobs Beton een nieuwe betoncentrale in Hemiksem, gelegen langs de Schelde. De grondstoffen voor deze betoncentrale worden rechtstreeks per schip aangevoerd. De installaties zijn voorzien om jaarlijks 400.000 ton zand, grind en afval te verwerken.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x